Fijne Pasen

Wij wensen iedereen fijne paasdagen toe. Maandag 1 april zijn wij een dagje gesloten. Dinsdag zijn we er weer. 

Openluchtmuseum Arnhem

De kap van de molen uit het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem was aan restauratie toe. Een project wat een aantal maanden in beslag heeft genomen. 

We hebben de kap van de molen afgehaald en naar ons bedrijf toe gebracht. Vervolgens zijn twee man bezig geweest om de kap te restaureren. Hoe dat is gegaan? Bekijk de foto's.

De poldermolen uit Noord-Laren in het Nederlands Openlucht Museum in Arnhem kan al een aantal jaren niet meer draaien door verzakkingen in de kap.

In november 2023 is de kap van de molen gelicht en in zijn geheel naar de werkplaats vervoerd. De afgelopen tijd zijn de aangetaste, verzwakte en doorgebogen balken vervangen.

In de nacht van dinsdag 12 maart is de kap weer naar Arnhem vervoerd en aansluitend op de molen geplaatst. De komende dagen wordt het staartwerk gemonteerd en het bovenwiel en vang in orde gemaakt.

Later dit jaar zullen de wieken nog worden vervangen.

De Spengense Molen in Kockengen gaat weer draaien

Na meer dan 2 jaar gaat de molen weer draaien! 
 

Een precies klusje. Omdat de molen op een onbereikbare plek staat voor een hijskraan doen we het vanuit eigen kracht.

Het kost ook tijd, want centimeter voor centimeter schuift de roede door de as van de molen.

Onze molenmakers Aiko en Marc doen dit letterlijk met de hand. Molenaar John van Schaik helpt ook mee.

Gelukkig gaat de molen snel weer draaien. Er moet beweging in blijven. Dit is goed voor de molen en de molenaar.

Wij als Verbij zijn super trots op dit staaltje handwerk, mede uitgevoerd door onze eigen collega’s.

Gerard 25 jaar bij Verbij!

Gefeliciteerd Gerard met dit bijzondere werkjubileum!

 25 jaar van toewijding, inzet en successen, vol mooie herinneringen en mijlpalen. We kijken uit naar nieuwe hoogtepunten en nog vele succesvolle jaren met ons team.

Verbij in blad “Wonen Landelijke Stijl”

Vorige jaar leverde Verbij deze prachtige woning in De Lier op. Het blad "Wonen Landelijke Stijl" is dé referentie voor wie houdt van de landelijke stijl. In de afgelopen editie stond een prachtig interview met dito foto's. LIV design deed het ontwerp binnen, Restauro architecten nam het ontwerp van de woning op zich.

Bouw

  • Familiebedrijf sinds 1868.
  • Bouwen vanuit vertrouwen.
  • Uw droom = onze drijfveer.
  • Duurzaam en gedegen.
  • Traditioneel én modern.

VACATURE: CALCULATOR/WERKVOORBEREIDER BOUW (M/V)

Zin om na de bouwvak weer aan de slag te gaan? Of toe aan een nieuwe uitdagende baan in een leuk team bij een traditionele bouwer?

Wij zoeken stagiaires!

Vanaf begin februari tot eind juni heeft Jan z’n stage voor het 3e jaar van zijn studie HBO Bouwmanagement en Vastgoed bij Verbij doorlopen. Jan vertelt graag over zijn ervaringen.

Hoe heb je de stage bij Verbij ervaren?

“De afgelopen 20 weken waren erg leerzaam. Ik heb me vooral met werkvoorbereiding bezig gehouden. Heel leuk was dat ik volledig in het team werd opgenomen en vanaf dag 1 echt “gezien” werd als collega waardoor ik me ook meteen verantwoordelijk voelde voor “mijn” projecten. Prettig was dat ik zelf alles uit mocht zoeken maar me altijd gedekt voelde door m’n stagebegeleider en zijn collega’s. De charme van een “MKB-aannemer” is ook de afwisseling van de werkzaamheden en dat je snel moet kunnen schakelen tussen de diverse projecten en werkzaamheden. Ik vindt het erg leuk om collega’s van binnen en buiten te kunnen helpen.”

Wat heb je geleerd?

“Ik heb alle facetten binnen een bouwbedrijf mogen beetpakken en ook leren werken met diverse softwarepakketten. Het tekenen in Revit vond ik hiervan wel het leukste. Ik wist al wel e.e.a. van Revit maar waar ik eerst 2 uur deed over het intekenen van een kozijn, ben ik nu bezig met het tekenen van een complete boerderij! Buiten dat ben ik ook gegroeid als mens. “Hoe werkt het in de bouw” en “hoe ga ik om met collega’s, leveranciers, onderaannemers en opdrachtgevers”. Daarbuiten heb ik, inhoudelijk, de afgelopen 20 weken echt een spoedcursus Bouwkunde gehad!”

Wat vond je van de sfeer bij Verbij?

Lachend: “Er wordt hard gewerkt, maar er is ook ruimte voor een dolletje en met vragen kan ik bij iedereen terecht. Aan het einde van de dag spreek je ook vaak de collega’s van buiten weer. Leerzaam om ook van hen te horen hoe het met de voortgang op de projecten gaat. Buiten het werken om was het ook “gewoon gezellig” en dan heb ik (door Corona) nog niet eens het biertje op vrijdagmiddag meegemaakt.”

En nu?

“Ik ga de komende periode op vakantie en ook nog wat werkzaamheden voor Verbij verrichten. Daarna ga ik afstuderen.”

Wat vond je het leukste aan werken bij Verbij?

“Dat je gewaardeerd wordt door iedereen…dat is het mooiste dat je kan krijgen!”

Enthousiast geworden door het verhaal van Jan?

Heb jij jouw opleiding reeds afgerond? Check dan deze vacature. Ben jij student Bouwkunde en lijkt jou een stage bij Verbij interessant…stuur een mail naar info@verbij.nl.

Vacature: Werkvoorbereider m/v

Wil jij, samen met leuke collega's, werken aan prachtige projecten? Kom bij Verbij!

Verbij in magazine “the art of living”

Eind 2018 leverden we deze prachtige woning in Den Hoorn op. Het toonaangevende magazine "the art of living" plaatste, in de afgelopen editie, een mooi redactioneel stuk met dito foto's.

Thomas en Gerard genomineerd voor de Meester-Gezelprijs van het Nederlands Centrum Erfgoedopleidingen

De genomineerden voor de NCE Meester-Gezelprijs zijn…

17-6-2020 | Uit de 18 inzendingen voor de NCE Meester-Gezelprijs heeft de jury drie duo’s genomineerd. Het gaat om de restauratieleidekkers Tony en Bart, restauratietimmerlieden Gerard en Thomas en restauratoren roerend erfgoed (juwelen) Joost en Teun. Met het uitreiken van de Meester-Gezelprijs wil het NCE het restauratievakmanschap én het ambachtelijk onderwijs in de spotlights zetten.

Restauratietimmerlieden Gerard Kleijn en Thomas van Harten, Verbij Bouw- en Molenmakersbedrijf B.V.

Hier valt met name de rol van Gerard (als meester) op. Zijn leerling Thomas krijgt de ruimte om te groeien in vaardigheden en als mens. Hoewel de leerling wel eens moet tobben, is de meester er altijd als dekking. Dit duo geeft blijk van het koesteren van het monument, dat mede door de onderzoekende houding van Gerard tot stand wordt gebracht.

Prijzen en prijsuitreiking

De genomineerden krijgen ieder gereedschap ter waarde van € 300. De winnaars, die in het najaar bekend gemaakt worden, ontvangen ieder € 1.500 om te besteden aan opleidingsmodules van het NCE of andere erfgoedstudies of aan een studiereis. 

Vanwege de Coronacrisis kunnen we nu nog niet zeggen wanneer en waar de prijsuitreiking plaats zal vinden. Zodra er meer duidelijkheid is, berichten wij hierover.

*Wie zijn de juryleden?
Willemijn Maas is ambassadeur van het NCE en voorzitter van de Raad van Toezicht van het NRF.
Marc van Roosmalen is senior architect Rijksvastgoedbedrijf met specialisatie erfgoed.
Michiel van Hunen is senior specialist conservering en restauratie bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.
Wim van der Maas is NCE-bestuurslid en voorzitter van het Platform Gespecialiseerde Aannemers in de Restauratie.

Klik hier voor het gehele bericht.

Ontwikkelingen in de bouw: prijsstijgingen nieuwbouwwoningen, stikstofcrisis, kwaliteitsborging en BENG.

De ontwikkelingen binnen de bouw volgen elkaar in razend tempo op. Gisteren in de media de prijsstijgingen in de woningbouw (www.nu.nl/economie/6002685/gemiddelde-prijs-nieuwbouwwoning-bijna-halve-ton-gestegen-in-een-jaar-tijd.html). Een stijging voor de nieuwbouw van maar liefst 16% in het afgelopen jaar! Een ontwikkeling waar eigenlijk niemand op zit te wachten. Niet alleen (potentiële) opdrachtgevers, ook de bouwers zelf vragen zich af waar dit stopt.

Prijsstijgingen van wel 20-30% in sommige deelgebieden van de bouw maken het best lastig de balans tussen prestatie en “wat een opdrachtgever kan en wil betalen” te bewaken. Bij Verbij proberen we die balans met name te bewaken door (nog) slimmer en efficiënter te bouwen.

Daar was het ineens. Het woord "stikstofcrisis" maakt grote kans op "woord van het jaar 2019". Volgende week wordt er bij ons een nieuwe bedrijfsbus geleverd, gezien alle berichtgevingen waarschijnlijk de laatste diesel. Of het daar bij blijft is afwachten, we blijven het volgen (www://rwv.nl/nieuws/2019/10/stikstofcrisis-wat-zijn-de-gevolgen).

Bij Bouwend Nederland van de week voorlichting gehad over de wet kwaliteitsborging (per 1-1-2021; gaat dit gehaald worden?). Nog veel onduidelijkheden maar zeker is dat er extra maatregelen genomen dienen te worden met betrekking tot het gestructureerd vastleggen tijdens het uitvoerende bouwproces (www.bouwendnederland.nl/kwaliteitsborging).

Ook via Bouwend Nederland het webinar over BENG gevolgd. (www.bouwendnederland.nl/beng). Voor alle nieuwbouwprojecten geldt dat vergunningaanvragen vanaf 1 juli 2020 moeten voldoen aan de eisen voor bijna energieneutrale gebouwen (BENG). Dat dit meer inhoudt dan alleen een vervanging van de EPC is ondertussen wel duidelijk. We gaan het in de praktijk ondervinden.

Ondertussen zijn we ook nog druk met de voorbereidingen op de herhalingsaudits voor VCA** en Erkende Molenmaker van de ERM.

Stuk voor stuk uitdagende thema's waarmee we met goede energie aan de slag zijn en gaan. Gelukkig zijn we bij Verbij vooral bezig met bouwen en restaureren. Met mensen blij maken….en daar worden we dan zelf ook weer blij van! (www.verbij.nl/projecten/).

Erik van den Hoek

Directeur Verbij Bouw- en Molenmakersbedrijf B.V.

Verbij werkt mee aan film Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs 2019 voor “De Hollandsche Molen”.

De Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs is dit jaar uitgereikt aan vereniging "De Hollandsche Molen". Kijk naar de film en u weet waarom!

De film werd getoond tijdens de prijsuitreiking door Koningin Maxima. Het resultaat is echt tof geworden.

Fijne vakantie!

De vakantie is altijd een mooie periode om eens goed en rustig uw (ver)bouwplannen te concretiseren. Heeft u niet voldoende inspiratie? Kijk gerust eens op de projecten-pagina van onze website.

Wij zijn weer terug op 26 augustus.

Vanaf maandag 5 augustus t/m vrijdag 23 augustus hebben wij vakantie. Op maandag 26 augustus zijn wij, uitgerust en vol energie, weer aanwezig om u met raad en daad bij te staan.

Algemeen

  • Familiebedrijf sinds 1868.
  • Uniek aanbod in bouw, restauratie en molens.
  • Monumentaal vakmanschap.
  • Uw droom = onze drijfveer.
  • Van A tot Z geregeld.

Verbij met “Restauratie Dolhuys Haarlem” in Erfgoedmagazine

In Haarlem restaureert Verbij samen met Van Lierop de spantconstructie van dit prachtige 700 jaar oude monumentale museum van de geest (1319!) in Haarlem. Veilig en toekomstbestendig, zonder afbreuk te doen aan het monumentale karakter. Verbij-collega Gerard: ’We hebben ons werk pas goed gedaan als de constructie in orde en veilig is en je aan de buitenkant kijkt en denkt: Prachtig! Maar wat is hier nu eigenlijk gebeurd?’. Zie hier meer mooie foto's.

Bouwmiddag met groep 8

Afgelopen vrijdag is bij de leerlingen van groep 8 van basisschool ter Does het enthousiasme voor de bouwsector flink aangewakkerd. Op het schoolplein werd er, onder een heerlijk zonnetje én onder begeleiding van de vakmensen van Vink installatiegroep, Aannemersbedrijf van Leijden, van Wonderen schilders en Verbij, kennisgemaakt met verschillende activiteiten uit de bouw. Aan het einde van de dag gingen de leerlingen met een zelfgemaakt werkstuk naar huis. Meester Rob: “De ervaring is een prachtig cadeau, dit vergeten de leerlingen niet snel.”

Op de vraag of dit voor herhaling vatbaar is reageerden de betrokkenen allen zeer eensgezind: Ja!

Nieuwbouw rietgedekte villa Oegstgeest

Deze karakteristieke woning, ontworpen door Bekhuis & KleinJan, bouwen we op een schitterend gelegen kavel aan de Oude Rijn in Oegstgeest.

Tijdens de eerste kennismaking met de opdrachtgever was er meteen een 'mooie klik'. Samen met hen en de architect zijn we in korte tijd, naar ieders tevredenheid, tot overeenstemming gekomen.

Het bouwproces loopt mooi volgens planning.

Bent u ook op zoek naar een aannemer voor uw droomwoning? Wij gaan graag met u om tafel om uw wensen en onze mogelijkheden te bespreken. Neem voor een vrijblijvende afspraak contact met ons op via +31 71 5018478 of info@verbij.nl.

Nieuwbouw vrijstaande woning Den Hoorn

Met de ondertekening van de overeenkomst is het voortraject afgerond en kunnen we gaan starten met de voorbereiding voor het bouwen van deze bijzondere woning in Den Hoorn.

In een mooie samenwerking tussen MIII architecten, de opdrachtgever en Verbij zijn we in de afgelopen maanden tot een fraai ontwerp gekomen. Aan de Lookwatering gaan begin 2018 de palen de grond in. 

Heel veel zin om het droomhuis van deze leuke opdrachtgevers te realiseren!

Bent u ook op zoek naar een aannemer voor uw droomwoning? Wij gaan graag met u om tafel om uw wensen en onze mogelijkheden te bespreken. Neem voor een vrijblijvende afspraak contact met ons op via +31 71 5018478 of info@verbij.nl.

VCA** certificaat binnen, Verbij = Veilig!

Vandaag ontvingen we ons nieuwe certificaat en de felicitaties van het NCI voor het behalen (behouden) van onze VCA** status. De hercertificatie is met goed gevolg doorlopen waardoor we voor de komende 3 jaar weer gecertificeerd zijn. Als het gaat om veilig werken is het natuurlijk niet alleen dit papiertje dat er toe doet....

Voor ons is het vanzelfsprekend om voldoende maatregelen te nemen op het gebied van veiligheid en gezondheid en dit beleid strikt te volgen.

Zowel op het werk als in onze werkplaats, zowel voor onze medewerkers als voor opdrachtgevers en onderaannemers. VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM). De Checklist Aannemers is bedoeld om veiliger te werken en het aantal ongevallen te verminderen.

Molen Inspectie App in gebruik

Bij Verbij zijn we de afgelopen periode druk geweest met de ontwikkeling van een Molen Inspectie App voor zeven verschillende molentypes en de diverse functies. Vanaf heden gaan de medewerkers van Verbij deze App gebruiken bij het inspecteren van de molens van onze opdrachtgevers. 

Efficient gebruik van de huidige mogelijkheden

De waarnemingen tijdens de "nulmeting" worden direct ingevoerd en er worden, waar nodig, meteen foto's op de juiste plaats tussengevoegd. In een molen zitten honderden onderdelen, en bij het inspecteren van een monument gaat het om de details. Altijd weer een uitdaging om op een zo efficient mogelijke manier de staat hiervan goed in beeld te brengen. Het rapport, dat in een overzichtelijke PDF beschikbaar komt, geeft een helder beeld van de staat van de molen en inzicht in het te verwachten onderhoud.

Quote: "Hoe sneller en makkelijker de inspectie gaat, des te meer budget er over blijft om daadwerkelijk spijkers te slaan." - Bart Dooren

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Stuur een e-mail naar info@verbij.nl.

Molens

  • Molenmakers sinds 1868.
  • Monumentaal vakmanschap.
  • Uw molen = onze zorg.
  • Bouwen vanuit vertrouwen.
  • Advies van A tot Z.

Eerste paal Brede School Hoogmade de grond in.

Op donderdag 12 oktober is de eerste paal van de nieuwe brede school in Hoogmade de grond in gegaan. Dit gebeurde op een feestelijke manier, waarbij kinderen van basisschool Ter Does en van kinderopvangorganisatie FloreoKids een mooie rol speelden. Namens de gemeente hielp wethouder Floris Schoonderwoerd hen een handje.

Goede samenwerking

Het project vraagt een goede samenwerking tussen alle betrokken partijen. Open communicatie en afstemming tussen hoofdaannemer Verbij, opdrachtgever, gebruikers, directievoerder en onderaannemers is hierbij van groot belang. Dat vraagt best wat in de opstelling náár en manier van omgang mét elkaar. Maar uiteindelijk heeft iedereen hetzelfde doel: een mooi gebouw voor de toekomstige gebruikers neerzetten. Om dit te laten slagen is Verbij Bouw- en Molenmakersbedrijf B.V. bewust op zoek gegaan naar partners uit de gemeente omdat deze toch nét wat meer betrokkenheid hebben bij de school. Erik van den Hoek, directeur van Verbij Bouw- en Molenmakersbedrijf B.V. zegt dan ook "De bouw van deze school is een grote uitdaging die we sámen zijn aangegaan en ook zeker sámen gaan volbrengen."

Bouw

  • Familiebedrijf sinds 1868.
  • Bouwen vanuit vertrouwen.
  • Uw droom = onze drijfveer.
  • Duurzaam en gedegen.
  • Traditioneel én modern.

Timmermannen gezocht!

Verbij Hoogmade zoekt timmermannen! Wil jij werken aan projecten waar je trots op kunt zijn? Kom dan ons enthousiaste team versterken.

Neem contact op met Erik van den Hoek via +31 71 5018478 of stuur een e-mail. Meer informatie: Klik op de afbeelding⤵

Waarom werken bij Verbij?

  • Familiebedrijf met betrokken collega's.
  • Uniek aanbod in bouw, restauratie en molens.
  • Monumentaal vakmanschap.
  • Trots zijn op wat je maakt!
  • Samenwerken aan mooie projecten.

Opdracht voor Brede School ter Does Hoogmade!

Lucas Verbij heeft het contract getekend met de gemeente Kaag en Braassem. Verbij gaat in Hoogmade, naar een ontwerp van WillemsenU, Brede school ter Does bouwen. De kinderen van Hoogmade zitten vanaf schooljaar 2018-2019 in een mooie nieuwe school! We kunnen niet wachten om te beginnen en zullen u over de vorderingen tijdens de bouw op de hoogte houden via onze website. Heeft u vragen? Stuur een e-mail naar info@verbij.nl.

Op de foto ziet u van links naar rechts:

Johan Vriesema (Floreo Kids), Lucas Verbij (Verbij Bouw- en Molenmakersbedrijf B.V.), Floris Schoonderwoerd (gemeente Kaag en Braassem), Thea Janson (WIJ de Venen) en Kees Hagenaars (basisschool ter Does).

Bouw

  • Familiebedrijf sinds 1868.
  • Bouwen vanuit vertrouwen.
  • Uw droom = onze drijfveer.
  • Duurzaam en gedegen.
  • Traditioneel én modern.

Wij heten u van harte welkom op de nieuwe website van Verbij!

Monumentaal vakmanschap staat bij Verbij centraal, maar meegaan met de moderne tijd vinden we minstens zo belangrijk. Vandaar dat u momenteel dit bericht leest op onze splinternieuwe website! Hij is in een eigentijds jasje gestoken, heeft volop ruimte voor sfeerfoto's en schaalt mee met elk apparaat. Dus ook op uw mobiele telefoon is www.verbij.nl optimaal te bewonderen.

Helder en actueel

Omdat onze dienstverlening bestaat uit een uniek drieluik is de website ook dusdanig ingedeeld. Er is zowel een ingang voor klanten die interesse hebben in het onderdeel bouw, restauratie als in molens. Op deze manier voelt elke doelgroep zich thuis, u dus hopelijk ook! Op de pagina Nieuws informeren wij u over actualiteiten en bij Projecten bladert u eenvoudig door een selectie werken waar we erg trots op zijn. Kijk rustig rond en voor vragen of suggesties ter verbetering staan wij vanzelfsprekend open. Stuur een e-mail naar info@verbij.nl

Algemeen

  • Familiebedrijf sinds 1868.
  • Uniek aanbod in bouw, restauratie en molens.
  • Monumentaal vakmanschap.
  • Uw droom = onze drijfveer.
  • Van A tot Z geregeld.