Herstel dak hoofdhuis Oostergeest Warmond

Al meer dan 350 jaar staat dit mooie landhuis op de historische buitenplaats Oostergeest in Warmond. Zowel het huis als het park er omheen zijn al bijna 170 jaar in het bezit van dezelfde familie. Zij zorgen ervoor dat de opstallen in goede conditie blijven. De familie heeft Verbij, mede met een financiële bijdrage van de Erfgoedlijn Landgoederenzone van de provincie Zuid-Holland, opdracht gegeven het grootschalig onderhoud aan het dak uit te voeren. 

Alle dakpannen en panlatten zijn van het dak geweest en er is een pakket aan isolatie aangebracht. De bestaande pannen zijn zoveel als mogelijk teruggeplaatst, een flink deel van de pannen bleek echter zo slecht te zijn dat hiervoor "nieuwe gebruikte" pannen zijn teruggelegd.

Op de nokken en hoekkepers wordt de loden afwerking teruggebracht zoals het oorspronkelijke detail was. Alle werkzaamheden, medewerkers en vondsten onder de pannen worden door de opdrachtgever zorgvuldig gedocumenteerd en bewaard voor volgende generaties.

Meer informatie

Bent u op zoek naar een partij voor restauratie-/onderhoudswerkzaamheden aan uw pand? Wij gaan graag met u om tafel om uw wensen en onze mogelijkheden te bespreken. Neem voor een vrijblijvende afspraak contact met ons op via +31 71 5018478 of info@verbij.nl.

Projecten

Lees meer