Van woning tot monument

In de afgelopen jaren hebben wij werkzaamheden uitgevoerd aan woningen, molens, boerderijen, vele (rijks)monumenten, scholen, agrarische objecten, sluisdeuren, toegangshekken, hooibergen en veranda’s. Omdat de teller inmiddels op ruim 750 projecten staat, is het onmogelijk om alles te tonen waar wij trots op zijn. U vindt dan ook slechts een selectie terug op deze website. Meer weten over een specifiek project? Neem gerust contact met ons op via +31 71 5018478 of info@verbij.nl

Waarom kiezen voor Verbij?

  • Familiebedrijf sinds 1868.
  • Uniek aanbod in bouw, restauratie en molens.
  • Monumentaal vakmanschap.
  • Uw droom = onze drijfveer.
  • Van A tot Z geregeld.

Nieuwbouw vrijstaande woning met bijgebouw De Lier

In De Lier heeft Verbij, naar een ontwerp van Restauro Architecten, een prachtige woning in landelijke stijl gebouwd.

Lees meer

Restauratie spantconstructie museum Dolhuys Haarlem

In Haarlem restaureert Verbij samen met Van Lierop de spantconstructie van dit prachtige 700 jaar oude monumentale museum van de geest (1319!) in Haarlem.

Lees meer

Stabilisatie Katholieke Kerk Hoogmade

Met het aanbrengen van een gigantische staalconstructie heeft Verbij de afgebrande kerk in Hoogmade gestabiliseerd.

Lees meer

Nieuwbouw woning Schipluiden

In de zomer van 2015 hebben wij deze prachtige nieuwe woning opgeleverd in het Zuid-Hollandse Schipluiden. Het bijzondere aan dit nieuwbouwhuis is dat moderne en authentieke materialen met elkaar zijn verweven. Eigentijds in een nostalgisch jasje dus!

Lees meer

Nieuwbouw vrijstaande woning Den Hoorn

Op een mooi kavel aan het water in Den Hoorn (gemeente Midden Delfland) heeft Verbij in bouwteam de droomwoning van onze opdrachtgevers gebouwd. De houten spantconstructie en brede kozijnen zorgen, in combinatie met de gestucte buitenmuren, voor een robuuste “Scandinavische look”.

Lees meer

Nieuwbouw vrijstaande woning aan het water Den Hoorn

In Den Hoorn heeft Verbij een luxe woning gebouwd naar ontwerp van Nieuwe Architecten.

Lees meer

Rietgedekte woning Oegstgeest

Deze karakteristieke woning, ontworpen door Bekhuis & KleinJan, bouwden we aan de Oude Rijn in Oegstgeest. Tijdens de eerste kennismaking met de opdrachtgever was er meteen een 'klik'. Deze is er tijdens en ook na de bouw gebleven. De opdrachtgevers hebben bewust gekozen voor een traditioneel bouwsysteem én voor het bouwen in bouwteam.

Lees meer

Restauratie molen Nederhorst den Berg

Van de molen in Nederhorst den Berg zijn afgelopen voorjaar de roeden weer gestoken. Op de hijsdag zijn de roeden op het bandenstel met ellebogenstoom binnen het bereik van de kraan gebracht. 

Lees meer

Onderhoud monumentale woning Leiden

In samenwerking met Veldman Rietbroek architecten heeft Verbij groot onderhoud uitgevoerd aan de voorgevel, kozijnen, daken en goten van deze monumentale woning in hartje Leiden.

Lees meer

Groot onderhoud Kagermolen - Kaag-eiland

Werken aan de Kagermolen op Kaag-eiland is met de boot naar je werk! Afgelopen periode is er weer groot onderhoud uitgevoerd. Een logistieke uitdaging, werken aan een molen op een eiland. Alles varen, keet op een ponton en geen kraan om de roeden te steken. Gelukkig is de kennis van het (authentieke) roeden steken met de hand bij Verbij volop aanwezig.

Lees meer

Nieuwbouw villa Den Hoorn

In Den Hoorn bouwde Verbij, samen met van Egmond Totaal Architectuur uit Noordwijk, een prachtige rietgedekte villa met bijgebouw. Van buiten een grote woning. Van binnen, door de "speelse" indeling, een fantastische plek met heerlijke ruimten om in te leven.

Lees meer

Verbouwing vrijstaande woning Den Hoorn

Na 25 jaar met veel plezier te hebben gewoond in deze ruime woning, hadden de bewoners de wens om de benedenverdieping grondig aan te pakken. Dat hebben ze geweten!

Lees meer

Orangerie Westland

In het Westland bouwden wij deze prachtige orangerie. De opdrachtgever wilde graag een mooie uitbouw aan de woning, "het liefst een soort orangerie”. In een uitgebreid voortraject, geïnspireerd door het moodboard van de opdrachtgever, zijn we uitgekomen op dit prachtige ontwerp.

Lees meer

Verbouwing Polderhuis Hoogmade

In Hoogmade verbouwden we dit polderhuis tot een heerlijke open woning om in te werken én leven.

Lees meer

Vervangen schoren molen de Valk Leiden

Zeker 60 jaar alweer, verzorgt Verbij het molenonderhoud voor de gemeente Leiden. Onlangs verving Verbij onder perfecte weersomstandigheden, de lange- en korte schoren van Molenmuseum De Valk. 

Lees meer

Restauratie torenspits Groothoofdspoort Dordrecht

Verbij restaureerde, op 35 meter hoogte, de torenspits en -spil van de monumentale Groothoofdspoort in Dordrecht. De Groothoofdspoort, van oudsher de belangrijkste stadspoort van Dordrecht, werd rond 1440 - 1450 gebouwd en werd in 1617 - 1618 omsloten door een nieuwe renaissancepoort, die het huidige beeld bepaalt.
 

Lees meer

Restauratie molen Lijker 2 Rijpwetering

Wonen in een molen. Dit is toch wel een heel bijzonder project!

Lees meer

Verbouwing woonhuis Roelofarendsveen

Gelegen midden in het centrum en met de achtertuin aan het water, "verdiende" deze woning in "de Veen" een grondige verbouwing.

Lees meer

Herstel dak hoofdhuis Oostergeest Warmond

Al meer dan 350 jaar staat dit mooie landhuis op de historische buitenplaats Oostergeest in Warmond. Zowel het huis als het park er omheen zijn al bijna 170 jaar in het bezit van dezelfde familie. Zij zorgen ervoor dat de opstallen in goede conditie blijven.

Lees meer

Nieuwbouw vrijstaande woning Schipluiden

Net buiten het centrum van het Zuid-Hollandse dorp Schipluiden heeft Verbij een mooie vrijstaande woning gebouwd. Een prachtige locatie midden in het groen en omgeven door de wateren van Midden Delfland. 

Lees meer

Restauratie Bovenmolen Aarlanderveen

In de jaren 2018, 2019 en 2020 is een grote restauratie uitgevoerd aan de Bovenmolen in Aarlanderveen. De molen maakt deel uit van de wereldberoemde Molenviergang in Aarlanderveen, de enige viergang ter wereld die nog op windkracht de polder droog houdt.

Lees meer

Aanbouw woning Den Hoorn

Het is toch veel gezelliger als de kinderen gewoon beneden kunnen "chillen"?! Deze opdrachtgevers uit Den Hoorn hadden behoefte aan net iets meer ruimte op de begane grond van hun woning.

Lees meer

Veranda en schuur

Deze nieuwe inwoners van Hoogmade waren op zoek naar een robuuste schuur met veranda. 

Lees meer

Restauratie toren Dorpskerk Boskoop

In de toren van de dorpskerk in Boskoop hebben de mannen van Verbij de muurstijlen hersteld.

Lees meer

Nieuwe roeden Korenmolen ‘s-Gravenzande

Onder grote belangstelling zijn door Aiko en Pieter nieuwe roeden gestoken bij de Korenmolen van ‘s-Gravenzande. Aansluitend hebben onze molenmakers de roeden opgehekt en zijn de fokken gemonteerd.

Lees meer

Wieken en as Arnhem

Het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem vroeg ons om voor de standerdmolen een nieuwe roede en bovenas te maken. Vanuit historisch oogpunt is besloten om hiervoor hout te gebruiken en geen gietijzer/staal.

Lees meer

Verbouwing vrijstaande jaren 90 woning Den Hoorn

Wat een plaatje is deze vrijstaande 20 jaar oude woning in Den Hoorn geworden! Verbij heeft zowel de binnen- als de buitenkant geheel naar wens van de opdrachtgever verbouwd en een moderne uitstraling gegeven.

Lees meer

Restauratie Wagenschuur Oud Ade

Naast de door ons gerestaureerde boerderij 'Mijn Ouders Wensch' in Oud Ade, stond nog een oude vervallen wagenschuur. Nadat hier een geschikte koper voor was gevonden zijn we ook dit gemeentelijk monument gaan restaureren.

Lees meer

Metamorfose woning Den Hoorn

In Den Hoorn (Midden Delfland) heeft Verbij de buitenkant van deze bijna 40 jaar oude woning onder handen genomen. Samen met de bewoners zijn we de wensen en ideeën gaan uitwerken en tot een mooi plan gekomen.

Lees meer

Verbouwing woning Den Hoorn

In Den Hoorn (Midden Delfland) is in de afgelopen maanden deze jaren '70-woning geheel verbouwd. Aan de buitenkant van de woning zijn de openslaande deuren (3 x 2 deuren) de grootste wijziging. Van binnen echter is de woning volledig gestript. Interieurarchitecte Linda Pol heeft voor alle vertrekken een modern en stijlvol ontwerp gemaakt. Het resultaat mag er zijn!

Lees meer

Restauratie villa Leiden

Aan de Rijnsburgerweg in Leiden heeft Verbij, samen met architektenburo Veldman | Rietbroek | Smit uit Leiden, deze karakteristieke villa gerestaureerd en verbouwd. De villa is naar volle tevredenheid van opdrachtgever en architect opgeleverd.

Lees meer

Verbouwing boerderij De Lier

Aan de Burgerdijkseweg in De Lier heeft Verbij de monumentale boerderij Burgersdijk geheel verbouwd en gerestaureerd. 

Lees meer

Restauratie dak voormalige smederij Zoeterwoude

In Zoeterwoude-Dorp is door Verbij het dakbeschot van een voormalige smederij uit de 17e eeuw vervangen. 

Lees meer

Brede School ter Does Hoogmade

In Hoogmade hebben we in opdracht van Gemeente Kaag en Braassem, in bouwteam met school, kinderopvang, architect, gemeente en directievoerder een nieuwe duurzame school gebouwd. 

Lees meer

Verbouwing woning jaren ‘30 Delft

In Delft hebben wij een fraaie jaren '30-woning mogen verbouwen. De architect heeft een strakke, moderne uitbouw ontworpen voor aan de zij- en achtergevel evenals een veranda voor de tuin. 

Lees meer

Restauratie achterhuis grachtenpand Leiden

In dit mooie grachtenpand in de binnenstad van Leiden hebben we het achterhuis en de binnenplaats onder handen genomen. We troffen onder andere diverse lekkages vanuit het dak, zwaar aangetaste balken, gescheurde muren en aangetaste houten vloeren (met stank als gevolg). 

Lees meer

Restauratie boerderij Oud Ade

Aan het mooie Vennemeer in Oud Ade staat 'Mijn Ouders Wensch'. Een boerderij uit 1899 met prachtig gedetailleerd metselwerk, maar helaas ook met een zeer beroerde fundering, slechte ingevallen en lekkende daken, grote scheuren en verzakte muren. Wie de opdrachtgever er ook bij haalde…

Lees meer

Nieuwbouw vrijstaande woning Hoogmade

Aan de rand van het mooie dorp Hoogmade bouwde Verbij deze vrijstaande "schuurwoning". De locatie biedt een prachtig uitzicht over het water richting de polder.

Lees meer

Onderhoud wiekenkruis en staartwerk Schaapweimolen Rijswijk

Wiekenkruis en staartwerk Schaapweimolen hersteld: Tijdens een eerdere inspectie bleken de roeden van de Schaapweimolen, ter plaatse van de askop, ernstig door roest te zijn aangetast.

Lees meer

Onderhoud Houtzaagmolen de Heesterboom Leiden

In 1961 restaureerde Verbij molen De Heesterboom in Leiden (zie de 2 oude foto’s). Bijna 60 jaar later hebben we deze molen nog steeds in onderhoud.

Lees meer

Restauratie molen Oud Ade

De Rode molen in het polderlandschap van Oud Ade hebben wij voorzien van een nieuwe fundering. Ook zijn de voorwaterloop en de achterzomer vervangen, is de betonnen vijzelgoot gefundeerd én verlengd.

Lees meer

Restauratie Molen de Herder Leiden

Aan deze molen is een kleine restauratie of groot onderhoud uitgevoerd. Het rietdek op de romp is compleet vervangen, het rietdek van de kap is hersteld en opgestopt.

Lees meer

Nieuw onderwiel Bovenmolen Aarlanderveen

In het najaar van 2018 heeft de Bovenmolen van de Molenviergang in Aarlanderveen een nieuw onderwiel gekregen. Het oude wiel uit 1824 was ernstig aangetast door houtknagers en de kammen stonden niet meer op steek. Omdat de molens van de Molenviergang nog steeds de hoofdbemaling verzorgen, diende de periode dat de molen niet kon malen zo kort mogelijk te zijn.

Lees meer

Restauratie Gijselaarsbank Leiden

De Gijselaarsbank (ook wel Werkelozenbank) is een symmetrische zitbank aan de kop van het Rapenburg in Leiden.

Lees meer

Verplaatsing molen Zoeterwoude-Rijndijk

De Meerburgermolen in Zoeterwoude-Rijndijk is in 1684 gebouwd voor het bemalen van de Meerburgerpolder. Door verbreding van de snelweg A4, de verdiepte aanleg hiervan en een andere bestemming van de polder raakte de molen in de verdrukking.

Lees meer

Restauratie boerderij ‘t Woudt

In ’t Woudt stond een zeer vervallen boerderij. Wij hebben dit rijksmonument met bouwdelen uit 1500, 1600, 1700 en later, mogen restaureren. De omvang van het gebouw en de slechte staat van de fundering, gevels, daken en de uit elkaar gedrukte gewelfde vloer van de opkamer maakten dit tot een gigantische klus.

Lees meer

Verbouwing zwembad monumentaal pand Leiden

In sleutelstad Leiden heeft Verbij een oude werkplaats die zich bevond achter een statig pand in de binnenstad verbouwd, opnieuw gefundeerd en versterkt.

Lees meer

Trap

Deze prachtige trap is in de werkplaats gemaakt van gebruikt hout en in een gerenoveerde boerderij in Oud Ade gemonteerd.

Lees meer

Nieuw scheprad Broekdijkmolen Warmond

Ten behoeve van de Broekdijkmolen in Warmond is afgelopen winter door Jannick, geassisteerd door Willem, in de werkplaats een nieuw houten scheprad gemaakt. Het maken van een houten scheprad in een dergelijke omvang, is een klus die nog maar zelden voorkomt.

Lees meer

Onderhoud molen Oegstgeest

Van de Oudenhofmolen in Oegstgeest is de betimmering van het bovenhuis vervangen. De molen staat op een eilandje en is alleen via een smal loopbruggetje te bereiken. Met de hoogwerker op de vaste wal kan het werk snel

Lees meer

Veranda

Deze robuuste veranda bouwden wij in de prachtige nieuwe tuin van een woning in Delft.

Lees meer

Funderingsherstel boerderij Ofwegen

In het Zuid-Hollandse buurtschap Ofwegen (gemeente Kaag en Braassem) hebben wij onder een boerderij met bestaande ondiepe lekke kelder, een verdiepte en waterdichte kelder inclusief buitenuitgang gerealiseerd.

Lees meer

Nieuwbouw molen Soest

In 1930 is de oorspronkelijke molen De Windhond uit 1737 gesloopt. Al snel daarna kreeg de bevolking van Soest spijt en ontstonden de eerste herbouwplannen. Toch zou dit uiteindelijk nog tot 2008 duren.

Lees meer

Orgelpark Amsterdam

Bij het Orgelpark (een kunstcentrum waar het orgel centraal staat) in Amsterdam voert Verbij al jaren alle voorkomende verbouw- en onderhoudswerkzaamheden uit. 

Lees meer

Funderingsherstel molen Rijpwetering

In april 2016 zijn we gestart met de restauratie van de Adermolen in Rijpwetering. Werkzaamheden: Herstel aan de fundering van molen en waterlopen, het omhoog brengen (40 cm!) van de molen, het verdiepen van de vijzelgoot en het verlengen en vernieuwen van de vijzel.

Lees meer

Verplaatsing Munnikenmolen

De Munnikenmolen is in 1890 gebouwd langs de Dwarswetering in Leiderdorp. Tot 1958 is de molen voor de bemaling van de Munnikenmolen in bedrijf gebleven. Na verloop van tijd raakte de molen steeds meer ingebouwd en ingegroeid zodat de molen nauwelijks nog wind ving om te kunnen draaien.

Lees meer

Bouw hooiberg ’t Woudt

Deze authentieke hooiberg hebben wij naast een monumentale boerderij in ‘t Woudt gebouwd. De hooiberg is uitgevoerd met een smeedijzeren ophangconstructie en originele streekgebonden detailleringen.

Lees meer

Nieuwbouw molen Little Chute Amerika

In de Amerikaanse plaats Little Chute hebben wij in 2012 een splinternieuwe molen gebouwd. Dit prachtexemplaar is door ons ontworpen en staat middenin het centrum naast het gemeentehuis. De Hollandse korenstellingmolen is een toeristische attractie die door duizenden bezoekers per jaar wordt bezocht.

Lees meer

De Leidse Waag Leiden

In 2014 heeft Verbij de kapconstructie van De Leidse Waag in Leiden gerestaureerd. Het gebouw is een Rijksmonument.
Zo'n 50 jaar geleden is de constructie verstevigd middels extra balken, maar inmiddels was het geheel in zeer slechte staat geraakt en aan restauratie toe.

Lees meer

Onderhoud molen Woerden

Eind 2016 is de staartbalk van molen De Windhond in Woerden vervangen. Deze balk dateerde uit het jaar 1978 en was op diverse plaatsen gevaarlijk ver doorgerot.

Lees meer

Nieuwbouw woning Roelofarendsveen

Voor deze royale woning in Roelofarendsveen hebben wij zowel de bouw als de vergunningaanvraag en technische uitwerking verzorgd.
Naast de woning hebben wij ook een vijver aangelegd. Een garage met insteekhaven voor de boot maakt het hele plaatje compleet.

Lees meer

Groot onderhoud molen Middelburg

In de werkplaats hebben we een nieuwe roede voor molen De Hoop in Middelburg opgehekt. De oude roede moest vervangen worden omdat deze op diverse plaatsen compleet was doorgeroest. Bij het maken van de tuigage zijn diverse typisch Zeeuwse details, zoals bijvoorbeeld de vorm van de kluften

Lees meer

Restauratie katholieke kerk Hoogmade

In Hoogmade, het dorp in Zuid-Holland waar wij zelf met plezier gevestigd zijn, hebben we de grote kerktoren en de gehele pastorie duurzaam gerestaureerd. Zowel binnen als buiten is de katholieke kerk grondig aangepakt.

Lees meer

Onderhoud voormalig weeshuis Leiden

Na een grondige restauratie van het pand, zijn wij gevraagd voor het onderhoud van het voormalige weeshuis in Leiden. Dit betekent dat we bij allerlei voorkomende gebreken één van de vakmensen van Verbij inzetten.

Lees meer

Restauratie boerderij Woubrugge

Deze monumentale boerderij uit ca. 1700 is door ons in 2007 geheel gerestaureerd. Enkele jaren later is de boerderij verkocht en daarna door ons compleet verbouwd naar de eisen van de nieuwe eigenaar. Tevens is hierbij de boerderij gedeeltelijk voorzien van een betonkelder.

Lees meer

Wieken molen de Roos Delft

In de werkplaats is voldoende ruimte om complete molenwieken klaar te maken. Door thuis alles prefab te maken, hoeven de wieken op locatie alleen afgemonteerd te worden en staat de molen er weer snel compleet bij.

Lees meer

Herstel schutsluis Tienhoven

In opdracht van Vereniging Natuurmonumenten is in Tienhoven de schutsluis naast molen de Trouwe Wachter hersteld.
De sluiswanden en het windrad aan de polderzijde zijn vervangen.

Lees meer

Restauratie boerderij Hoogmade

Op deze boerderij aan de Groenwegh in Hoogmade zijn door ons de nodige restauratiewerkzaamheden uitgevoerd. Naast werkzaamheden aan de gevels is met name de binnenkant van de boerderij aangepakt. Het gebruikscomfort is geheel aangepast naar de wensen van deze tijd.

Lees meer

Restauratie molen Groenekan

Na vele jaren van verval is molen Geesina in Groenekan weer omgetoverd van kale romp tot maalvaardige korenmolen.

Lees meer

Murphy Windmill San Francisco USA

Voor de Murphy Windmill in Golden Gate Park San Francisco USA maakte Verbij het restauratieplan en voor de uitvoering hiervan ontvingen we een prestigieuze Award. De gigantische kap met wieken is in Hoogmade hersteld. De molen is de grootste authentieke molen ter wereld en heeft wieken van 35 meter. De locatie, met uitzicht op de Stille Oceaan, is fantastisch.

Lees meer

Onderhoud Morspoort Leiden

In 2018 heeft Verbij groot onderhoud gepleegd aan de Morspoort in leiden.

Lees meer

Verbouwing school Leiden

Bij de Leidse Instrumentmakers School (LiS) hebben wij tijdens de vakantieperiode in 2016 een grootschalige verbouwing uitgevoerd aan het bestaande schoolgebouw.
Dit gebouw sluit nu naadloos aan op de eerder gerealiseerde uitbreiding/nieuwbouw.

Lees meer

Verbouwing woning Rijpwetering

In Rijpwetering hebben wij, naast de Lijkermolen No.2, het bestaande zomerhuis verbouwd en uitgebreid.

Lees meer

Nieuwbouw bedrijfswoning Hoogmade

In 2012 is door ons deze bedrijfswoning in Hoogmade opgeleverd. Naast de bouw hebben we tevens het ontwerp en de benodigde vergunningen verzorgd.

Lees meer

Nieuwbouw woning Leiden

Naast houtzaagmolen “De Herder” in Leiden hebben wij deze karakteristieke woning gebouwd. De woning is uitgevoerd in houtskeletbouw en geheel in stijl met de naastgelegen molen afgewerkt. 
Tevens zijn door ons ook de werkzaamheden aan de vlonders en beschoeiing uitgevoerd.

Lees meer

Nieuwbouw woning Hoogmade

Ten behoeve van deze zeer ruime woning in Hoogmade heeft Verbij niet alleen de bouw verzorgd. We hebben de woning ook ontworpen en het vergunningstraject begeleid.
Onder de gehele woning is een grote betonkelder, met twee koekoeks voor de daglichtvoorziening, gebouwd.

Lees meer

Paardenstal Oud Ade

Voor ‘Stal Zwetsloot’ in Oud Ade hebben wij deze nieuwe paardenstal gerealiseerd. Een aantal jaren later hebben we deze fors uitgebreid.

Lees meer

Restauratie gereformeerde kerk Koudekerk aan den Rijn

Bij de kerktoren van de gereformeerde kerk in Koudekerk aan den Rijn speelde diverse bouwkundige problemen. De kerktoren werd bijvoorbeeld, door het roesten van de ingemetselde stalen ankers, opgetild.

Lees meer

Restauratie brugwachtershuisje Leiden

Op een moeilijk te bereikbare locatie aan de Rijn in Leiden hebben wij een monumentaal brugwachtershuisje gerestaureerd. Werkzaamheden: Aanbrengen van nieuwe leien dakbedekking, goten en stalen kozijnen en het herstellen van voeg- en metselwerk waarna de schilder het werk heeft afgerond.

Lees meer

Meesterstuk molenmaker Teun Waltman

In 1997 kwam molenmaker Teun Waltman bij Verbij in dienst. Hij maakte tijdens zijn loopbaan enkele tientallen nieuwe molenwielen: van bovenwielen tot schijflopen en van spoorwielen tot conische wielen. U kunt Teun dus gerust een van de wielenspecialisten van Nederland noemen.

Lees meer

Funderingsherstel boerderij ‘t Woudt

In ’t Woudt heeft Verbij boerderij “De Hofwoning” gerestaureerd en geheel voorzien van een nieuwe niet onderheide betonfundering. De grond in ’t Woudt heeft niet voldoende draagvermogen voor de soms hoge boerderijmuren en dit heeft bij meerdere boerderijen tot verzakking geleid.

Lees meer

Groot onderhoud Molen Warmond

Aan de Nieuwe Hofmolen in Warmond is groot onderhoud uitgevoerd. Nadat in een eerder stadium de nieuwe windpeluw is aangebracht,

Lees meer

Groot onderhoud Veendermolen Roelofarendsveen

Eind 2019 hebben de molenmakers van Verbij groot onderhoud uitgevoerd aan de Veendermolen in Roelofarendsveen.

Lees meer

Lisserpoelmolen klaar voor toeristen

Voorheen was de Lisserpoelmolen bewoont door de molenaar. Verbij kreeg het verzoek om de molen toegankelijk te maken voor toeristen.

Lees meer

Restauratie molen Lijker 1 Rijpwetering

In 2019 is de Lijker 1 van binnen en van buiten gerestaureerd.

Lees meer

Funderingsherstel Hoeve Sint Jan Rijnsaterwoude

In dit rijksmonument uit de 18e eeuw zijn de mannen van Verbij de fundering aan het herstellen.

Lees meer

Groot onderhoud molen Shunan, Yamaguchi Japan

In januari en februari 2017 pleegde Verbij groot onderhoud aan de molen in het Eigenyama park in het Japanse Shunan, Yamaguchi. De molen is daar in 1995 door ons gebouwd en was hier na 22 jaar wel aan toe.

Lees meer

De Eersteling Hoofddorp

Bij Korenmolen De Eersteling in Hoofddorp hebben we de roeden vervangen.

Lees meer