Wieken en as Arnhem

Het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem vroeg ons om voor de standerdmolen een nieuwe roede en bovenas te maken. Vanuit historisch oogpunt is besloten om hiervoor hout te gebruiken en geen gietijzer/staal.

Lees meer

Nieuw onderwiel Bovenmolen Aarlanderveen

In het najaar van 2018 heeft de Bovenmolen van de Molenviergang in Aarlanderveen een nieuw onderwiel gekregen. Het oude wiel uit 1824 was ernstig aangetast door houtknagers en de kammen stonden niet meer op steek. Omdat de molens van de Molenviergang nog steeds de hoofdbemaling verzorgen, diende de periode dat de molen niet kon malen zo kort mogelijk te zijn.

Lees meer

Nieuw scheprad Broekdijkmolen Warmond

Ten behoeve van de Broekdijkmolen in Warmond is afgelopen winter door Jannick, geassisteerd door Willem, in de werkplaats een nieuw houten scheprad gemaakt. Het maken van een houten scheprad in een dergelijke omvang, is een klus die nog maar zelden voorkomt.

Lees meer

Wieken molen de Roos Delft

In de werkplaats is voldoende ruimte om complete molenwieken klaar te maken. Door thuis alles prefab te maken, hoeven de wieken op locatie alleen afgemonteerd te worden en staat de molen er weer snel compleet bij.

Lees meer

Meesterstuk molenmaker Teun Waltman

In 1997 kwam molenmaker Teun Waltman bij Verbij in dienst. Hij maakte tijdens zijn loopbaan enkele tientallen nieuwe molenwielen: van bovenwielen tot schijflopen en van spoorwielen tot conische wielen. U kunt Teun dus gerust een van de wielenspecialisten van Nederland noemen.

Lees meer