Denken vanuit het pand

Dé uitdaging bij de restauratie van oude panden is het behouden en/of terugbrengen van karakteristieke eigenschappen. We besteden daarbij de nodige aandacht aan energiezuinigheid en het verhelpen van vochtproblemen. Uiteraard met als doel om het woon- en gebruikscomfort te verhogen, zonder afbreuk te doen aan het monumentale karakter. Daarnaast zijn oude bouwwerken vaak slecht gefundeerd met verzakking en scheurvorming tot gevolg. Funderingsverbetering kan dan uitkomst bieden. Door onze uitgebreide kennis van restauratiewerk herkennen wij technische- en bouwfysische knelpunten en komen hiervoor met duurzame oplossingen. We denken vanuit het pand en verliezen de kosten niet uit het oog. Ook dat is een vak apart.

Monumentaal vakmanschap

In onze uitgebreide werkplaats zijn wij in staat om veel producten en onderdelen vooraf op maat te vervaardigen. Op deze manier kunnen wij ze op de plaats van bestemming in relatief korte tijd monteren. Dit bespaart kosten voor verlet, reizen, opruimen en afsluiten en maakt de begeleiding eenvoudiger.

Meer informatie

Heeft u restauratieplannen? Wij adviseren u graag over uw project en denken mee over de uitvoering binnen het beschikbare budget. Tevens verzorgen wij naar wens de benodigde vergunningen en/of het tekenwerk. Neem voor een vrijblijvende afspraak contact met ons op via +31 71 5018478 of info@verbij.nl

Boerderijen en woningen

Vanaf het ontstaan van het bedrijf zijn we al gevestigd in Hoogmade. In dit Zuid-Hollandse polderlandschap staan historisch gezien veel boerderijen. Wij bouwen, restaureren en onderhouden deze en daardoor is er veel specifieke kennis in huis over details, funderingen en constructies. Wanneer we een boerderij restaureren komen er vaak geen koeien meer in de stal en wordt de gehele boerderij voor bewoning gebruikt óf opgedeeld in meerdere woondelen. De bestaande detailleringen worden hierbij zoveel mogelijk in tact gehouden of in ere hersteld.

Lees meer

Funderingsherstel

In geheel West-Nederland is de grondslag voor het plaatsen van gebouwen slecht. Doordat wij met grote regelmaat aan oude gebouwen werken, krijgen we daarom vaak te maken met slechte funderingen. In de afgelopen veertig jaar hebben we bij Verbij, telkens met nieuwe technieken, veel ervaring opgedaan met herstel, verbetering en stabilisatie van funderingen. Ook het verplaatsen en optillen of liften van gebouwen behoort tot ons werkgebied.

Lees meer

Molens

Sinds 1868 is Verbij een veelzijdig molenmakersbedrijf. Als Erkend Molenmaker werken wij jaarlijks wereldwijd aan ruim 100 molens. Daardoor hebben wij met al onze werknemers zo veel, netjes gedocumenteerde, ervaring dat er geen type of functionaliteit is die geheimen voor ons kent. Wij hebben een ruim dienstenpakket, variërend van een reguliere onderhoudsklus tot het bouwen van een compleet nieuw exemplaar. Denk tevens aan omvangrijke restauraties, verplaatsingen, een schilderbeurt of de jaarlijkse inspectie met uitgebreide rapportage.

Lees meer

Kerken

Kerken zijn vaak hét herkenningspunt van een dorp of stadswijk. Ze bepalen het gezicht en de identiteit waar inwoners, al dan niet gelovig, zich aan hechten. Het betreft veelal oude gebouwen die met ontzettend veel kennis en kunde over materialen en detailleringen zijn gebouwd. Gelukkig hebben wij die ervaring ook in huis, waardoor wij elke restauratie kundig en met aandacht voor het gebouw én voor u uitvoeren.

Lees meer