Wij houden u op de hoogte

Omdat wij u graag informeren over ontwikkelingen rondom projecten en over actualiteiten vanuit onze organisatie of branche, plaatsen wij hier regelmatig nieuwe artikelen. 

Neem voor meer informatie contact met ons op via +31 71 5018478 of info@verbij.nl.

Fijne Pasen

Wij wensen iedereen fijne paasdagen toe. Maandag 1 april zijn wij een dagje gesloten. Dinsdag zijn we er weer. 

Lees meer

Openluchtmuseum Arnhem

De kap van de molen uit het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem was aan restauratie toe. Een project wat een aantal maanden in beslag heeft genomen. We hebben de kap van de molen afgehaald en naar ons bedrijf toe gebracht. Vervolgens zijn twee man bezig geweest om de kap te restaureren. Hoe dat is gegaan? Bekijk de foto's.

Lees meer

Gerard 25 jaar bij Verbij!

Gefeliciteerd Gerard met dit bijzondere werkjubileum! 25 jaar van toewijding, inzet en successen, vol mooie herinneringen en mijlpalen. We kijken uit naar nieuwe hoogtepunten en nog vele succesvolle jaren met ons team.

Lees meer

Verbij in blad “Wonen Landelijke Stijl”

Vorige jaar leverde Verbij deze prachtige woning in De Lier op. Het blad "Wonen Landelijke Stijl" is dé referentie voor wie houdt van de landelijke stijl. In de afgelopen editie stond een prachtig interview met dito foto's. LIV design deed het ontwerp binnen, Restauro architecten nam het ontwerp van de woning op zich.

Lees meer

Wij zoeken stagiaires!

Vanaf begin februari tot eind juni heeft Jan z’n stage voor het 3e jaar van zijn studie HBO Bouwmanagement en Vastgoed bij Verbij doorlopen. Jan vertelt graag over zijn ervaringen.

Lees meer

Thomas en Gerard genomineerd voor de Meester-Gezelprijs van het Nederlands Centrum Erfgoedopleidingen

De genomineerden voor de NCE Meester-Gezelprijs zijn…17-6-2020 | Uit de 18 inzendingen voor de NCE Meester-Gezelprijs heeft de jury drie duo’s genomineerd. Het gaat om de restauratieleidekkers Tony en Bart, restauratietimmerlieden Gerard en Thomas en restauratoren roerend erfgoed (juwelen) Joost en Teun. Met het uitreiken van de Meester-Gezelprijs wil het NCE het restauratievakmanschap én het ambachtelijk onderwijs in de spotlights zetten.

Lees meer

Ontwikkelingen in de bouw: prijsstijgingen nieuwbouwwoningen, stikstofcrisis, kwaliteitsborging en BENG.

De ontwikkelingen binnen de bouw volgen elkaar in razend tempo op. Gisteren in de media de prijsstijgingen in de woningbouw (www.nu.nl/economie/6002685/gemiddelde-prijs-nieuwbouwwoning-bijna-halve-ton-gestegen-in-een-jaar-tijd.html). Een stijging voor de nieuwbouw van maar liefst 16% in het afgelopen jaar! Een ontwikkeling waar eigenlijk niemand op zit te wachten. Niet alleen (potentiële) opdrachtgevers, ook de bouwers zelf vragen zich af waar dit stopt.

Lees meer

Fijne vakantie!

De vakantie is altijd een mooie periode om eens goed en rustig uw (ver)bouwplannen te concretiseren. Heeft u niet voldoende inspiratie? Kijk gerust eens op de projecten-pagina van onze website.Wij zijn weer terug op 26 augustus.

Lees meer

Verbij met “Restauratie Dolhuys Haarlem” in Erfgoedmagazine

In Haarlem restaureert Verbij samen met Van Lierop de spantconstructie van dit prachtige 700 jaar oude monumentale museum van de geest (1319!) in Haarlem. Veilig en toekomstbestendig, zonder afbreuk te doen aan het monumentale karakter. Verbij-collega Gerard: ’We hebben ons werk pas goed gedaan als de constructie in orde en veilig is en je aan de buitenkant kijkt en denkt: Prachtig! Maar wat is hier nu eigenlijk gebeurd?’. Zie hier meer mooie foto's.

Lees meer

Bouwmiddag met groep 8

Afgelopen vrijdag is bij de leerlingen van groep 8 van basisschool ter Does het enthousiasme voor de bouwsector flink aangewakkerd. Op het schoolplein werd er, onder een heerlijk zonnetje én onder begeleiding van de vakmensen van Vink installatiegroep, Aannemersbedrijf van Leijden, van Wonderen schilders en Verbij, kennisgemaakt met verschillende activiteiten uit de bouw. Aan het einde van de dag gingen de leerlingen met een zelfgemaakt werkstuk naar huis. Meester Rob: “De ervaring is een prachtig cadeau, dit vergeten de leerlingen niet snel.”Op de vraag of dit voor herhaling vatbaar is reageerden de betrokkenen allen zeer eensgezind: Ja!

Lees meer

Nieuwbouw rietgedekte villa Oegstgeest

Deze karakteristieke woning, ontworpen door Bekhuis & KleinJan, bouwen we op een schitterend gelegen kavel aan de Oude Rijn in Oegstgeest.Tijdens de eerste kennismaking met de opdrachtgever was er meteen een 'mooie klik'. Samen met hen en de architect zijn we in korte tijd, naar ieders tevredenheid, tot overeenstemming gekomen.Het bouwproces loopt mooi volgens planning.

Lees meer

Nieuwbouw vrijstaande woning Den Hoorn

Met de ondertekening van de overeenkomst is het voortraject afgerond en kunnen we gaan starten met de voorbereiding voor het bouwen van deze bijzondere woning in Den Hoorn.In een mooie samenwerking tussen MIII architecten, de opdrachtgever en Verbij zijn we in de afgelopen maanden tot een fraai ontwerp gekomen. Aan de Lookwatering gaan begin 2018 de palen de grond in. Heel veel zin om het droomhuis van deze leuke opdrachtgevers te realiseren!

Lees meer

VCA** certificaat binnen, Verbij = Veilig!

Vandaag ontvingen we ons nieuwe certificaat en de felicitaties van het NCI voor het behalen (behouden) van onze VCA** status. De hercertificatie is met goed gevolg doorlopen waardoor we voor de komende 3 jaar weer gecertificeerd zijn. Als het gaat om veilig werken is het natuurlijk niet alleen dit papiertje dat er toe doet

Lees meer

Molen Inspectie App in gebruik

Bij Verbij zijn we de afgelopen periode druk geweest met de ontwikkeling van een Molen Inspectie App voor zeven verschillende molentypes en de diverse functies. Vanaf heden gaan de medewerkers van Verbij deze App gebruiken bij het inspecteren van de molens van onze opdrachtgevers. 

Lees meer

Eerste paal Brede School Hoogmade de grond in.

Op donderdag 12 oktober is de eerste paal van de nieuwe brede school in Hoogmade de grond in gegaan. Dit gebeurde op een feestelijke manier, waarbij kinderen van basisschool Ter Does en van kinderopvangorganisatie FloreoKids een mooie rol speelden. Namens de gemeente hielp wethouder Floris Schoonderwoerd hen een handje.

Lees meer

Timmermannen gezocht!

Verbij Hoogmade zoekt timmermannen! Wil jij werken aan projecten waar je trots op kunt zijn? Kom dan ons enthousiaste team versterken.

Lees meer

Opdracht voor Brede School ter Does Hoogmade!

Lucas Verbij heeft het contract getekend met de gemeente Kaag en Braassem. Verbij gaat in Hoogmade, naar een ontwerp van WillemsenU, Brede school ter Does bouwen. De kinderen van Hoogmade zitten vanaf schooljaar 2018-2019 in een mooie nieuwe school! We kunnen niet wachten om te beginnen en zullen u over de vorderingen tijdens de bouw op de hoogte houden via onze website. Heeft u vragen? Stuur een e-mail naar info@verbij.nl.

Lees meer

Wij heten u van harte welkom op de nieuwe website van Verbij!

Monumentaal vakmanschap staat bij Verbij centraal, maar meegaan met de moderne tijd vinden we minstens zo belangrijk. Vandaar dat u momenteel dit bericht leest op onze splinternieuwe website! Hij is in een eigentijds jasje gestoken, heeft volop ruimte voor sfeerfoto's en schaalt mee met elk apparaat. Dus ook op uw mobiele telefoon is www.verbij.nl optimaal te bewonderen.

Lees meer