Groot onderhoud Kagermolen - Kaag-eiland

Werken aan de Kagermolen op Kaag-eiland is met de boot naar je werk! Afgelopen periode is er weer groot onderhoud uitgevoerd. Een logistieke uitdaging, werken aan een molen op een eiland. Alles varen, keet op een ponton en geen kraan om de roeden te steken. Gelukkig is de kennis van het (authentieke) roeden steken met de hand bij Verbij volop aanwezig.

Lees meer

Vervangen schoren molen de Valk Leiden

Zeker 60 jaar alweer, verzorgt Verbij het molenonderhoud voor de gemeente Leiden. Onlangs verving Verbij onder perfecte weersomstandigheden, de lange- en korte schoren van Molenmuseum De Valk. 

Lees meer

Restauratie Bovenmolen Aarlanderveen

In de jaren 2018, 2019 en 2020 is een grote restauratie uitgevoerd aan de Bovenmolen in Aarlanderveen. De molen maakt deel uit van de wereldberoemde Molenviergang in Aarlanderveen, de enige viergang ter wereld die nog op windkracht de polder droog houdt.

Lees meer

Onderhoud wiekenkruis en staartwerk Schaapweimolen Rijswijk

Wiekenkruis en staartwerk Schaapweimolen hersteld: Tijdens een eerdere inspectie bleken de roeden van de Schaapweimolen, ter plaatse van de askop, ernstig door roest te zijn aangetast.

Lees meer

Onderhoud Houtzaagmolen de Heesterboom Leiden

In 1961 restaureerde Verbij molen De Heesterboom in Leiden (zie de 2 oude foto’s). Bijna 60 jaar later hebben we deze molen nog steeds in onderhoud.

Lees meer

Restauratie Molen de Herder Leiden

Aan deze molen is een kleine restauratie of groot onderhoud uitgevoerd. Het rietdek op de romp is compleet vervangen, het rietdek van de kap is hersteld en opgestopt.

Lees meer

Nieuw scheprad Broekdijkmolen Warmond

Ten behoeve van de Broekdijkmolen in Warmond is afgelopen winter door Jannick, geassisteerd door Willem, in de werkplaats een nieuw houten scheprad gemaakt. Het maken van een houten scheprad in een dergelijke omvang, is een klus die nog maar zelden voorkomt.

Lees meer

Onderhoud molen Oegstgeest

Van de Oudenhofmolen in Oegstgeest is de betimmering van het bovenhuis vervangen. De molen staat op een eilandje en is alleen via een smal loopbruggetje te bereiken. Met de hoogwerker op de vaste wal kan het werk snel

Lees meer

Onderhoud molen Woerden

Eind 2016 is de staartbalk van molen De Windhond in Woerden vervangen. Deze balk dateerde uit het jaar 1978 en was op diverse plaatsen gevaarlijk ver doorgerot.

Lees meer

Groot onderhoud molen Middelburg

In de werkplaats hebben we een nieuwe roede voor molen De Hoop in Middelburg opgehekt. De oude roede moest vervangen worden omdat deze op diverse plaatsen compleet was doorgeroest. Bij het maken van de tuigage zijn diverse typisch Zeeuwse details, zoals bijvoorbeeld de vorm van de kluften

Lees meer

Groot onderhoud Molen Warmond

Aan de Nieuwe Hofmolen in Warmond is groot onderhoud uitgevoerd. Nadat in een eerder stadium de nieuwe windpeluw is aangebracht,

Lees meer

Groot onderhoud Veendermolen Roelofarendsveen

Eind 2019 hebben de molenmakers van Verbij groot onderhoud uitgevoerd aan de Veendermolen in Roelofarendsveen.

Lees meer