Onderhoud wiekenkruis en staartwerk Schaapweimolen Rijswijk

Wiekenkruis en staartwerk Schaapweimolen hersteld: Tijdens een eerdere inspectie bleken de roeden van de Schaapweimolen, ter plaatse van de askop, ernstig door roest te zijn aangetast.

Op enkele plaatsen waren er door doorroesten van binnenuit zelfs gaten in de platen ontstaan. Tijdens het ultrasoon doormeten, bleek dat de roeden verder nog in goede conditie waren. Ook het hekwerk en de fokken waren nog in goede staat. Hierdoor was het repareren van de roeden de meest voor de hand liggende keuze. In de eerste fase zijn de roeden gedemonteerd en door de roedenmaker hersteld. De middenstukken zijn vervangen en de roeden zijn inwendig grondig getectyleerd. Daarna zijn de roeden weer gestoken (filmpje) en aansluitend zijn hekwerk en fokken gemonteerd. Bij het uitvoeren van een schilderbeurt in de zomermaanden, werd er ook houtrot geconstateerd in twee lange schoren en in één korte schoor.

Omdat de schoren in het verleden al eens waren gerepareerd was vernieuwen nu de beste optie. Door de eigenaar werd snel geschakeld en opdracht verleent, zodat het vervangen van de schoren gecombineerd kon worden met het steken van de roeden. Door deze gecombineerde uitvoering kon transport, kraanwerk en inzet hoogwerker tegelijk met het werk aan de roeden plaatsvinden, waardoor een aanzienlijke kostenbesparing werd bereikt.

Meer informatie

Bent u op zoek naar een partij voor het onderhoud van uw molen? Wij gaan graag met u om tafel om uw wensen en onze mogelijkheden te bespreken. Neem voor een vrijblijvende afspraak contact met ons op via +31 71 5018478 of info@verbij.nl.

Projecten

Lees meer