Restauratie villa Leiden

Aan de Rijnsburgerweg in Leiden heeft Verbij, samen met architektenburo Veldman | Rietbroek | Smit uit Leiden, deze karakteristieke villa gerestaureerd en verbouwd. De villa is naar volle tevredenheid van opdrachtgever en architect opgeleverd.

Lees meer

Restauratie achterhuis grachtenpand Leiden

In dit mooie grachtenpand in de binnenstad van Leiden hebben we het achterhuis en de binnenplaats onder handen genomen. We troffen onder andere diverse lekkages vanuit het dak, zwaar aangetaste balken, gescheurde muren en aangetaste houten vloeren (met stank als gevolg). 

Lees meer

Restauratie boerderij Oud Ade

Aan het mooie Vennemeer in Oud Ade staat 'Mijn Ouders Wensch'. Een boerderij uit 1899 met prachtig gedetailleerd metselwerk, maar helaas ook met een zeer beroerde fundering, slechte ingevallen en lekkende daken, grote scheuren en verzakte muren. Wie de opdrachtgever er ook bij haalde…

Lees meer

Restauratie Gijselaarsbank Leiden

De Gijselaarsbank (ook wel Werkelozenbank) is een symmetrische zitbank aan de kop van het Rapenburg in Leiden.

Lees meer

Restauratie boerderij ‘t Woudt

In ’t Woudt stond een zeer vervallen boerderij. Wij hebben dit rijksmonument met bouwdelen uit 1500, 1600, 1700 en later, mogen restaureren. De omvang van het gebouw en de slechte staat van de fundering, gevels, daken en de uit elkaar gedrukte gewelfde vloer van de opkamer maakten dit tot een gigantische klus.

Lees meer

Funderingsherstel boerderij Ofwegen

In het Zuid-Hollandse buurtschap Ofwegen (gemeente Kaag en Braassem) hebben wij onder een boerderij met bestaande ondiepe lekke kelder, een verdiepte en waterdichte kelder inclusief buitenuitgang gerealiseerd.

Lees meer

De Leidse Waag Leiden

In 2014 heeft Verbij de kapconstructie van De Leidse Waag in Leiden gerestaureerd. Het gebouw is een Rijksmonument.
Zo'n 50 jaar geleden is de constructie verstevigd middels extra balken, maar inmiddels was het geheel in zeer slechte staat geraakt en aan restauratie toe.

Lees meer

Restauratie katholieke kerk Hoogmade

In Hoogmade, het dorp in Zuid-Holland waar wij zelf met plezier gevestigd zijn, hebben we de grote kerktoren en de gehele pastorie duurzaam gerestaureerd. Zowel binnen als buiten is de katholieke kerk grondig aangepakt.

Lees meer

Restauratie boerderij Woubrugge

Deze monumentale boerderij uit ca. 1700 is door ons in 2007 geheel gerestaureerd. Enkele jaren later is de boerderij verkocht en daarna door ons compleet verbouwd naar de eisen van de nieuwe eigenaar. Tevens is hierbij de boerderij gedeeltelijk voorzien van een betonkelder.

Lees meer

Restauratie boerderij Hoogmade

Op deze boerderij aan de Groenwegh in Hoogmade zijn door ons de nodige restauratiewerkzaamheden uitgevoerd. Naast werkzaamheden aan de gevels is met name de binnenkant van de boerderij aangepakt. Het gebruikscomfort is geheel aangepast naar de wensen van deze tijd.

Lees meer

Onderhoud Morspoort Leiden

Onderhoudswerkzaamheden aan het dak van de Morspoort in Leiden

Lees meer

Restauratie gereformeerde kerk Koudekerk aan den Rijn

Bij de kerktoren van de gereformeerde kerk in Koudekerk aan den Rijn speelde diverse bouwkundige problemen. De kerktoren werd bijvoorbeeld, door het roesten van de ingemetselde stalen ankers, opgetild.

Lees meer

Restauratie brugwachtershuisje Leiden

Op een moeilijk te bereikbare locatie aan de Rijn in Leiden hebben wij een monumentaal brugwachtershuisje gerestaureerd. Werkzaamheden: Aanbrengen van nieuwe leien dakbedekking, goten en stalen kozijnen en het herstellen van voeg- en metselwerk waarna de schilder het werk heeft afgerond.

Lees meer

Funderingsherstel boerderij ‘t Woudt

In ’t Woudt heeft Verbij boerderij “De Hofwoning” gerestaureerd en geheel voorzien van een nieuwe niet onderheide betonfundering. De grond in ’t Woudt heeft niet voldoende draagvermogen voor de soms hoge boerderijmuren en dit heeft bij meerdere boerderijen tot verzakking geleid.

Lees meer