Verplaatsing Munnikenmolen

De Munnikenmolen is in 1890 gebouwd langs de Dwarswetering in Leiderdorp. Tot 1958 is de molen voor de bemaling van de Munnikenmolen in bedrijf gebleven. Na verloop van tijd raakte de molen steeds meer ingebouwd en ingegroeid zodat de molen nauwelijks nog wind ving om te kunnen draaien. In 2010 is besloten om de molen te verplaatsen naar de hoek van de Dwarswetering en de Does. Eind 2011 is de nieuwe fundering gemaakt en in de nacht van 9 op 10 mei 2012 is de molen daadwerkelijk verplaatst. Hemelsbreed over een afstand van enkele honderden meters, in werkelijkheid een (vaar)tocht van ruim 30 kilometer omdat de snelweg A4 een onoverkomelijke hindernis was.

Op de nieuwe locatie is de molen ook weer maalvaardig gemaakt en kan hij (samen met de Meerburgermolen) de polder weer bemalen.

Meer informatie

Bent u op zoek naar een partij voor de verplaatsing van uw molen? Wij gaan graag met u om tafel om uw wensen en onze mogelijkheden te bespreken. Neem voor een vrijblijvende afspraak contact met ons op via +31 71 5018478 of info@verbij.nl.

Projecten

Lees meer