Restauratie torenspits Groothoofdspoort Dordrecht

Verbij restaureerde, op 35 meter hoogte, de torenspits en -spil van de monumentale Groothoofdspoort in Dordrecht. De Groothoofdspoort, van oudsher de meest belangrijke stadspoort van Dordrecht, werd rond 1440 - 1450 gebouwd en werd in 1617 - 1618 omsloten door een nieuwe renaissancepoort, die het huidige beeld bepaalt. De poort was eeuwenlang de belangrijkste entree tot de stad en heeft vele reizigers kunnen verwelkomen. Vanuit de koepel is er een prachtig uitzicht op de drie rivieren en de historische binnenstad.

De torenspits, bekleed met lood, bleek houtrot te bevatten.  De restauratietimmermannen van Verbij hebben de spits gedemonteerd en in de werkplaats opnieuw opgebouwd. Zoveel mogelijk is er bestaand hout hergebruikt. Delen die te veel waren aangetast zijn vervangen.

Nadat de loodgieter de toren heeft voorzien van een nieuwe loodbekleding is deze teruggeplaatst. Een precisieklus met veel bekijks!

Meer informatie

Bent u op zoek naar een partij voor restauratiewerkzaamheden aan uw gebouw? Wij gaan graag met u om tafel om uw wensen en onze mogelijkheden te bespreken. Neem voor een vrijblijvende afspraak contact met ons op via +31 71 5018478 of info@verbij.nl.

Projecten

Lees meer