Verplaatsing molen Zoeterwoude-Rijndijk

De Meerburgermolen in Zoeterwoude-Rijndijk is in 1684 gebouwd voor het bemalen van de Meerburgerpolder. Door verbreding van de snelweg A4, de verdiepte aanleg hiervan en een andere bestemming van de polder raakte de molen echter in de verdrukking. In augustus 2007 is hij verwijderd van de oorspronkelijke standplaats en tijdelijk geparkeerd naast onze werkplaats. Dit in afwachting van de keuze voor een nieuwe locatie. Uiteindelijk duurde dit tot september 2013. De bestemming: de Munnikkenpolder bij Leiderdorp. Voorafgaand aan de verplaatsing maakten wij een nieuwe, betonnen fundering met onder andere waterlopen en schoeiingen voor de bemaling.

De molen is weer compleet maalvaardig en vormt samen met de verplaatste Munnikenmolen een veilige hulpbemaling voor de Munnikenpolder.

Meer informatie

Bent u op zoek naar een partij voor de verplaatsing van uw molen? Wij gaan graag met u om tafel om uw wensen en onze mogelijkheden te bespreken. Neem voor een vrijblijvende afspraak contact met ons op via +31 71 5018478 of info@verbij.nl.

Projecten

Lees meer