Onderhoud monumentale woning Leiden

In samenwerking met Veldman Rietbroek architecten heeft Verbij groot onderhoud uitgevoerd aan de voorgevel, kozijnen, daken en goten van deze monumentale woning in hartje Leiden.

Lees meer

Herstel dak hoofdhuis Oostergeest Warmond

Al meer dan 350 jaar staat dit mooie landhuis op de historische buitenplaats Oostergeest in Warmond. Zowel het huis als het park er omheen zijn al bijna 170 jaar in het bezit van dezelfde familie. Zij zorgen ervoor dat de opstallen in goede conditie blijven.

Lees meer

Restauratie Wagenschuur Oud Ade

Naast de door ons gerestaureerde boerderij 'Mijn Ouders Wensch' in Oud Ade, stond nog een oude vervallen wagenschuur. Nadat hier een geschikte koper voor was gevonden zijn we ook dit gemeentelijk monument gaan restaureren.

Lees meer

Restauratie villa Leiden

Aan de Rijnsburgerweg in Leiden heeft Verbij, samen met architektenburo Veldman | Rietbroek | Smit uit Leiden, deze karakteristieke villa gerestaureerd en verbouwd. De villa is naar volle tevredenheid van opdrachtgever en architect opgeleverd.

Lees meer

Verbouwing boerderij De Lier

Aan de Burgerdijkseweg in De Lier heeft Verbij de monumentale boerderij Burgersdijk geheel verbouwd en gerestaureerd. 

Lees meer

Restauratie dak voormalige smederij Zoeterwoude

In Zoeterwoude-Dorp is door Verbij het dakbeschot van een voormalige smederij uit de 17e eeuw vervangen. 

Lees meer

Restauratie achterhuis grachtenpand Leiden

In dit mooie grachtenpand in de binnenstad van Leiden hebben we het achterhuis en de binnenplaats onder handen genomen. We troffen onder andere diverse lekkages vanuit het dak, zwaar aangetaste balken, gescheurde muren en aangetaste houten vloeren (met stank als gevolg). 

Lees meer

Restauratie boerderij Oud Ade

Aan het mooie Vennemeer in Oud Ade staat 'Mijn Ouders Wensch'. Een boerderij uit 1899 met prachtig gedetailleerd metselwerk, maar helaas ook met een zeer beroerde fundering, slechte ingevallen en lekkende daken, grote scheuren en verzakte muren. Wie de opdrachtgever er ook bij haalde…

Lees meer

Restauratie boerderij ‘t Woudt

In ’t Woudt stond een zeer vervallen boerderij. Wij hebben dit rijksmonument met bouwdelen uit 1500, 1600, 1700 en later, mogen restaureren. De omvang van het gebouw en de slechte staat van de fundering, gevels, daken en de uit elkaar gedrukte gewelfde vloer van de opkamer maakten dit tot een gigantische klus.

Lees meer

Funderingsherstel boerderij Ofwegen

In het Zuid-Hollandse buurtschap Ofwegen (gemeente Kaag en Braassem) hebben wij onder een boerderij met bestaande ondiepe lekke kelder, een verdiepte en waterdichte kelder inclusief buitenuitgang gerealiseerd.

Lees meer

Restauratie boerderij Woubrugge

Deze monumentale boerderij uit ca. 1700 is door ons in 2007 geheel gerestaureerd. Enkele jaren later is de boerderij verkocht en daarna door ons compleet verbouwd naar de eisen van de nieuwe eigenaar. Tevens is hierbij de boerderij gedeeltelijk voorzien van een betonkelder.

Lees meer

Restauratie boerderij Hoogmade

Op deze boerderij aan de Groenwegh in Hoogmade zijn door ons de nodige restauratiewerkzaamheden uitgevoerd. Naast werkzaamheden aan de gevels is met name de binnenkant van de boerderij aangepakt. Het gebruikscomfort is geheel aangepast naar de wensen van deze tijd.

Lees meer

Funderingsherstel Hoeve Sint Jan Rijnsaterwoude

In dit rijksmonument uit de 18e eeuw zijn de mannen van Verbij de fundering aan het herstellen.

Lees meer