Nieuwe roeden Korenmolen ‘s-Gravenzande

Onder grote belangstelling zijn door Aiko en Pieter nieuwe roeden gestoken bij de Korenmolen van ‘s-Gravenzande. Aansluitend hebben onze molenmakers de roeden opgehekt en zijn de fokken gemonteerd.

Lees meer

Restauratie molen Nederhorst den Berg

Van de molen in Nederhorst den Berg zijn afgelopen voorjaar de roeden weer gestoken. Op de hijsdag zijn de roeden op het bandenstel met ellebogenstoom binnen het bereik van de kraan gebracht. 

Lees meer

Restauratie molen Oud Ade

De Rode molen in het polderlandschap van Oud Ade hebben wij voorzien van een nieuwe fundering. Ook zijn de voorwaterloop en de achterzomer vervangen, is de betonnen vijzelgoot gefundeerd én verlengd.

Lees meer

Nieuw scheprad Broekdijkmolen Warmond

Ten behoeve van de Broekdijkmolen in Warmond is afgelopen winter door Jannick, geassisteerd door Willem, in de werkplaats een nieuw houten scheprad gemaakt. Het maken van een houten scheprad in een dergelijke omvang, is een klus die nog maar zelden voorkomt.

Lees meer

Funderingsherstel molen Rijpwetering

In april 2016 zijn we gestart met de restauratie van de Adermolen in Rijpwetering. Werkzaamheden: Herstel aan de fundering van molen en waterlopen, het omhoog brengen (40 cm!) van de molen, het verdiepen van de vijzelgoot en het verlengen en vernieuwen van de vijzel.

Lees meer

Wieken molen de Roos Delft

In de werkplaats is voldoende ruimte om complete molenwieken klaar te maken. Door thuis alles prefab te maken, hoeven de wieken op locatie alleen afgemonteerd te worden en staat de molen er weer snel compleet bij.

Lees meer

Restauratie molen Groenekan

Na vele jaren van verval is molen Geesina in Groenekan weer omgetoverd van kale romp tot maalvaardige korenmolen.

Lees meer

Murphy Windmill San Francisco USA

Voor de Murphy Windmill in Golden Gate Park San Francisco USA maakte Verbij het restauratieplan en voor de uitvoering hiervan ontvingen we een prestigieuze Award. De gigantische kap met wieken is in Hoogmade hersteld. De molen is de grootste authentieke molen ter wereld en heeft wieken van 35 meter. De locatie, met uitzicht op de Stille Oceaan, is fantastisch.

Lees meer