Nieuwbouw molen Little Chute Amerika

In de Amerikaanse plaats Little Chute hebben wij in 2012 een splinternieuwe molen gebouwd. Dit prachtexemplaar is door ons ontworpen en staat middenin het centrum naast het gemeentehuis. De Hollandse korenstellingmolen is een toeristische attractie die door duizenden bezoekers per jaar wordt bezocht. Little Chute is in 1849 gesticht door Nederlanders en de plaatsnaam verwijst naar een kleine waterval in de Fox river die door het dorp stroomt. Het was de wens van de bevolking om er een Hollandse molen te bouwen, om hiermee hun afkomst en identiteit te benadrukken. Begin 2017 deed Little Chute mee aan de verkiezing 'mooiste dorp of stad van Amerika'.

Vooral door het ensemble molen en gemeentehuis haalden zij het tot de laatste acht. Hier zijn de bewoners maar ook wij bij Verbij ontzettend trots op! 

Meer informatie

Bent u op zoek naar een partij voor de bouw van uw molen in het buitenland? Wij gaan graag met u om tafel om uw wensen en onze mogelijkheden te bespreken. Neem voor een vrijblijvende afspraak contact met ons op via +31 71 5018478 of info@verbij.nl.

Projecten

Lees meer